Христо Иванов отново коментира охраната на границата: Продължават политическите престрелки след

...
Христо Иванов отново коментира охраната на границата: Продължават политическите престрелки след
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има много съвременни технологични средства за осигуряване на охрана на границата

Христо Иванов още веднъж разяснява защитата на границата: 

Продължават политическите престрелки след убийството на сержант Петър Бъчваров на границата ни. Според съпредседателя на " Демократична България Христо Иванов ", този въпрос постоянно е политически, само че по думите му, би трябвало да стъпва на ясна експертна визия и отговорност.

" Надявам се, че рано или късно когато имаме трайна изпълнителна власт, това ще е един от целите ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

Според него явно е, че охраняването на българската граница като политика, която е в разговор с нашите турски съседи, без това да има детайли на някакво напрежение - даже единствено риторическо, ще бъде все по-важна.

  " Това е толкоз значимо за един народен приоритет като Шенген да вземем за пример, който ние имаме. Това би трябвало да е един от главните цели на идващото ръководство. Тепърва ще би трябвало да обяснява поддръжката на оградното оборудване и неговата успеваемост, съобразността на средствата, които са отделяни, по какъв начин са употребявани. Ако се стигне на образуване на изпълнителна власт с наше присъединяване, ние би трябвало доста деликатно да си извадим уроците от неуспехите на предходното ръководство и структурните му проблеми и да създадем всичко допустимо да не се повтарят. Нямаме време за спомагателни неточности и опити ", уточни Христо Иванов.

По думите му, има доста модерни софтуерни средства за обезпечаване на този вид защита на границата, че доста въпроси пораждат за цялата идея на това гранично оборудване и за нейното използване.

" Очевидно ще би трябвало да се преразгледат доста детайли от това какви средства се употребяват, какъв брой костват и какъв брой са ефикасни. Това ще е сериозна грижа на българската страна отсега нататък. За страдание обстановката с другите бежански огнища не се опростява в световен проект и ние би трябвало да сме подготвени, изключително че сме външна граница на Европейски Съюз ", посочи той.

Във връзка със случая с Десислава Иванчева, която през вчерашния ден влезе в пандиза, Иванов сподели, че когато се произнесе Върховен касационен съд, политиците не е редно да разясняват. Съдът се произнесе, добави той.

По отношение на опциите за сформиране на държавно управление, Христо Иванов сподели, че не биха подкрепили първия мандат на ГЕРБ, само че това не значи, че той не може да бъде сполучлив - чисто аритметически това е допустимо, даже и в случай че се извадят гласовете на " Продължаваме Промяната ", които имат същата позиция за първия мандат. От наша позиция може да се каже, че сме го отписали.

" ГЕРБ би трябвало да покажат своята визия и своята съвестност и да поемат своята отговорност за него. Това ще бъде доста значима част от диалога и за втория мандат. Кои са тези параметри, кои са тези политики, кои са тези цели, кои са тези техники на практикуване на властта, които биха могли да доведат до превъзмогване на огромното съмнение, което съществува ", изясни Христо Иванов.

Той добави, че не може да поддържат първия мандат, само че с интерес чакат по какъв начин ще се развият нещата. Вторият мандат за нас е сериозен диалог, тъй като има явен мандатоносител - авансово избран и това е " Продължаваме Промяната ", добави Иванов. Според него третият мандат е непредсказуем, тъй като не се знае на кого ще го даде президентът.

Относно подготовката за локалните избори, Иванов сподели, че парламентите идват и си отиват много бързо, локалната власт обаче е най-долният пиедестал на властта в България. Позиционирането и съотношението сред политическите партии в границите на локалната власт е това, което задава цялата структура.

Приоритетът би трябвало да бъде единна кандидатура на идните локални избори – на " Демократична България ", на " Продължаваме Промяната " и на " Спаси София ", освен за столицата, а за всички огромни градове, посочи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР